Окупанти двічі не пропустили патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення біля Горлівки

Окупанти двічі не пропустили патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення біля Горлівки

Укрінформ
Збройні формування РФ у середу у двох випадках не дозволили патрулям СММ ОБСЄ перетнути лінії зіткнення біля тимчасово окупованої Горлівки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ № 28/2021.

"О 10:39 24 листопада патруль СММ у складі 5 осіб на двох автомобілях, який прямував із Донецька, прибув на блокпост збройних формувань поблизу н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька), щоб проїхати до підконтрольних урядові районів. На блокпості два явно озброєні члени збройних формувань не пропустили патруль Місії, пославшись на "відсутність дозволу" для здійснення патрулем СММ перетину", - йдеться у звіті.

З огляду на цю заборону о 14:54 патруль Місії повернувся до тимчасово окупованого Росією Донецька.

"Об 11:40 другий патруль СММ у складі 5 осіб на двох автомобілях, який прямував із н. п. Краматорськ (підконтрольний урядові, 83 км на північ від Донецька), прибув на блокпост збройних формувань, щоб проїхати до непідконтрольних урядові районів тим самим маршрутом перетину, яким прямував перший патруль. На блокпості член збройних формувань не пропустив патруль Місії, пославшись на "необхідність дозволу" від його командира", - йдеться у звіті.

З огляду на це о12:22 патруль СММ залишив блокпост і повернувся до Краматорська.

"В обох випадках Місія заздалегідь інформувала збройні формуваннями про здійснення патрулями перетинів відповідно до операційних процедур, пов’язаних із COVID-19", - повідомили в СММ.

Як відомо, напередодні, 23 листопада, збройні формування РФ також не пропустили патрулі Місії до непідконтрольних урядові районів у трьох місцях у Луганській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-