Україна повідомила ОБСЄ про нові обстріли окупантами населених пунктів

Україна повідомила ОБСЄ про нові обстріли окупантами населених пунктів

Слайди
Укрінформ
Місія України при ОБСЄ поінформувала делегації країн-учасниць про нові випадки обстрілів об’єктів цивільної інфраструктури у Донецькій та Луганській областях, які були здійснені російськими окупаційними військами впродовж минулого тижня.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, це відбулося під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у середу, 24 листопада.

Під час виступу українські дипломати також продемонстрували слайди із картами-схемами обстрілів та фотографіями завданих обстрілами руйнувань.

Зокрема, делегації країн-учасниць ОБСЄ було поінформовано про обстріл Мар’їнки, який відбувся 16 листопада із застосуванням мінометів калібру 82 мм. Внаслідок цього обстрілу, який вівся з позицій російських окупаційних військ у районі н.п. Трудівське, пошкоджено житловий будинок та прибудинкову територію.

Крім того, 17 листопада під обстріл потрапила телевежа, розташована в районі Комишувахи. Вогонь по селищу вівся із буксированої гаубиці Д-30 калібру 122 мм з позицій російсько-окупаційних військ у районі н.п. Золоте-5 (поблизу ділянки розведення сил у Золотому).

У цей же день, 17 листопада, окупанти зі своїх позицій у Старомихайлівці також обстріляли із гаубиці Д-30 населений пункт Невельське. У результаті завдано руйнувань житловим будинкам, господарським будівлям та прибудинковій території трьох домоволодінь.

19 листопада з боку позицій окупаційних військ біля Молодіжного з протитанкового гранатомета СПГ-9 було обстріляно Катеринівку, яка розташована поблизу ділянки розведення сил у Станиці Луганській. Внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок та господарську будівлю.

Також 19 листопада окупанти обстріляли із 122-мм мінометів Новозванівку, внаслідок чого пошкоджено два житлові будинки та прибудинкову територію двох домоволодінь.

Крім того, 19 листопада російсько-окупаційні війська, розташовані поблизу Золотого-5, обстріляли н.п. Золоте-4 з мінометів калібру 82 мм. У результаті пошкоджено житлові будинки, господарські будівлі та прибудинкову територію трьох домоволодінь.

Як повідомляв Укрінформ, на попередньому засіданні Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ Місія України в ОБСЄ поінформувала делегації держав-учасниць про випадки обстрілів цивільної інфраструктури з боку російських окупаційних військ упродовж жовтня-листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-