Україна поінформувала ОБСЄ про обстріли цивільної інфраструктури окупантами

Україна поінформувала ОБСЄ про обстріли цивільної інфраструктури окупантами

Фото
Укрінформ
Місія України в ОБСЄ поінформувала делегації держав-учасниць про випадки обстрілів цивільної інфраструктури у Донецькій та Луганській областях упродовж жовтня-листопада з боку російських окупаційних військ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, це відбулося під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у середу у Відні.

"У нашій сьогоднішній презентації ми хочемо звернути вашу увагу на випадки обстрілів цивільної інфраструктури російсько-окупаційними військами на Донбасі, переважно із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями", - заявили у своєму виступі українська місія.

Під час засідання було продемонстровано відповідні карти-схеми обстрілів.

Так, 1 жовтня вранці населений пункт Авдіївка зазнав обстрілу з мінометів калібру 120-мм з позицій окупаційних військ в районі Ясинуватої. Внаслідок цього обстрілу було пошкоджено два житлові будинки, а також прибудинкову територію.

27 жовтня села Кряківка та Трьохізбенка було обстріляно із 120-мм міномету. Обстріл вівся з позицій окупаційних військ, розташованих в районі н.п. Пришиб. Внаслідок обстрілу було пошкоджено житловий будинок та прибудинкову територію у Трьохізбенці.

31 жовтня та 1 листопада з позицій окупаційних військ в районі Нової Марівки було обстріляно населений пункт Гранітне. В обох випадках пошкоджень зазнали житлові будинки та прибудинкова територія.

7 листопада населений пункт Нижнє-1 було обстріляно з артилерійських систем калібру 122-мм з позицій російських окупаційних військ в районі населеного пункту Донецький. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю комунального підприємства "Попаснянський районний водоканал", у тому числі його лабораторію, а також прибудинкову територію.

7 листопада також окупанти також обстріляли Болотне з мінометів калібру 120-мм. Внаслідок прямого влучання міни та подальшої пожежі було знищено одну господарську будівлю та пошкоджено житловий будинок, ЛЕП та прилеглу територію.

11 листопада російські окупаційні війська обстріляли з артилерії калібру 122-мм Новозванівку, внаслідок чого було пошкоджено два житлові будинки.

14 листопада з напрямку Лозового окупанти обстріляли з артилерії калібру 122-мм населений пункт Невельське. У результаті пошкоджено кілька житлових будинків.

В українській місії при ОБСЄ наголосили, що триваючі обстріли позицій ЗСУ та цивільної інфраструктури зі сторони тимчасово окупованих територій "лише підтверджують збереження загрози подальших агресивних дій з боку Російської Федерації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-