Українські моряки провели протидиверсійні навчання

Українські моряки провели протидиверсійні навчання

Фото
Укрінформ
У пункті базування Одеса та в акваторії Чорного моря під керівництвом командувача ВМС контрадмірала Олексія Неїжпапи відбулось заняття «Організація протипідводної диверсійної оборони пунктів базування». 

Заняття проводилося з командирами дивізіонів, начальниками штабів та керівництвом флотилії, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Військово-морських сил у Фейсбуці.

«Основною метою заходу стало обговорення з командирами дивізіонів проблемних питань щодо організації протидиверсійної оборони ВМС ЗС України та шляхів їх розв’язання», - зазначив Неїжпапа.

За його словами, за результатами торішнього інструкторсько-методичного заняття було ухвалене рішення щодо змін у системі протидиверсійної оборони національного флоту і за рік вона пройшла повну апробацію. Командувач висловив сподівання, що за підсумками нинішніх навчань також будуть отримані реальні пропозиції щодо покращення протидиверсійної оборони.

За командою керівника навчання екіпажі кораблів і катерів приступили до відпрацювання протидиверсійних навчально-бойових завдань. Під час нього керівникам підрозділів продемонстрували порядок виконання завдань протипідводно-диверсійної оборони пунктів базувань. Також були розглянуті нові способи та методи пошуку підводних диверсантів, застосування зброї проти них.

Українські моряки провели протидиверсійні навчання / Фото: АрміяInform

Командир флотилії ВМС капітан 1 рангу Юрій Федаш, інформуючи про перебіг навчань, зазначив: “Ми створили декілька навчальних груп. Вони почергово переходили з одного навчального місця до іншого, де їм демонстрували роботу розрахунків на постах з висвітлення надводної та підводної обстановки, водолазного і плавпостів та берегового патруля. А також порядок роботи поста ППДО пункту базувань, ухвалення рішення командиром під час зміни обстановки, порядок застосування зброї в сучасних умовах.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні до Одеси прибули зі США два патрульні катери типу Island.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-