Цимбалюк: Кількість порушень перемир’я на сході України за тиждень зросла на 95%

Цимбалюк: Кількість порушень перемир’я на сході України за тиждень зросла на 95%

Укрінформ
Упродовж минулої доби кількість порушень режиму припинення вогню на сході України збільшилася на 95% та становила у середньому 739 порушень за добу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Ще одна тривожна тенденція полягає в тому, що безпекова ситуація на лінії зіткнення продовжує погіршуватися одночасно із загостренням риторики з боку керівництва Росії. Особливу тривогу викликає 95-відсоткове збільшення порушень режиму припинення вогню протягом тижня. Щодоби у середньому було 739 порушень, що є набагато більше, ніж було до липня 2020 року (620 порушень)", - заявив він.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія демонструє готовність до військового вторгнення

Український посол також поінформував делегації країн-учасниць про те, що російські збройні формування посилюють інтенсивність обстрілів населених пунктів та цивільних об'єктів. "У вересні Україна зафіксувала сім таких обстрілів, у жовтні – дев’ять. А станом на 16 листопада зафіксовано вже вісім таких обстрілів", - заявив Цимбалюк.

Він наголосив на тому, що Росія порушує правила ведення війни, у тому числі здійснюючи атаки проти медичного персоналу. "Минулого тижня було пошкоджено дві медичні машини, один український військовий отримав важке поранення", - повідомив дипломат.

Як відомо, СММ ОБСЄ зафіксувала минулої доби 408 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 256 таких порушень на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-