Британія готова надіслати в Україну військових через побоювання вторгнення РФ

Британія готова надіслати в Україну військових через побоювання вторгнення РФ

Укрінформ
Підготовлена група чисельністю до 600 британських військовослужбовців готова до розгортання в Україні через побоювання, що Москва готує військове вторгнення до країни-сусіда.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє британське видання Mirror.

Військовослужбовці сил спецпризначення SAS та парашутного полку попереджені, що можуть бути відправлені до України найближчим часом.

Підготовка почалася після того, як британське міноборони та розвідка МІ-6 повідомили уряду про очевидну та реальну небезпеку для України та країн Заходу.

На відеозаписах, які мають британські військові, видно, як російські танки, бронетехніка та війська скупчуються поблизу кордону України.

Тому було створено групу британських сил, що складаються з членів підрозділів SAS, спеціального розвідувального полку, медиків, інженерів, зв'язківців та до 400 десантників з 16 десантно-штурмової бригади.

За даними джерела видання, військовим у групі сказали, що їм, можливо, доведеться почати місію у дуже короткий термін.

«Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє спорядження запаковано, вони готові летіти до України, де їм треба буде або приземлитися, або висадитися з парашутами. Вони підготовлені до обох варіантів», - йдеться у повідомленні.

Найвищий військовий посадовець Великої Британії, генерал - сер Нік Картер попередив, що зараз існує найбільший ризик початку війни між Заходом та Російською Федерацією, ніж будь-коли з часу закінчення холодної війни.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Головного управління розвідки Міноборони, станом на початок листопада 2021 року біля українського кордону та на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією зосереджено угруповання військ (сил) загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб.

Американське видання Politico напередодні оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Москва знову накопичує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

Раніше кілька джерел, у тому числі авторитетне американське видання The Washington Post, написали, що останніми тижнями РФ відновила переміщення техніки та військових до кордону з Україною.

Газета із посиланням на неназваних співрозмовників серед американських та європейських посадовців зазначає, що це почалося після того, як Кремль завершив спільні з Білоруссю масштабні військові навчання «Захід-2021» півтора місяця тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-