Під час засідання ТКГ говорили про блокування місії ОБСЄ у Донецьку

Під час засідання ТКГ говорили про блокування місії ОБСЄ у Донецьку

Укрінформ
Українська делегація підтримала намір глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ винести питання про перешкоджання діяльності спостерігачів місії на засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Про це делегація України повідомила у Фейсбуці за підсумками чергових консультацій ТКГ у режимі відеоконференції, передає Укрінформ.

Як поінформували в українській делегації, згідно з доповіддю глави СММ ОБСЄ, не припиняються випадки перешкоджання діяльності місії з боку російських збройних формувань, зокрема обмеження свободи пересування, спроби радіопридушення каналів управління спостережних БПЛА місії тощо.

“Українська делегація підтримала намір глави СММ ОБСЄ винести питання перешкоджання діяльності СММ на засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні. Питання обмежень свободи пересування СММ ОБСЄ стало головним під час консультацій і сконцентрувало на собі головну увагу”, - заявили в делегації України.

При цьому відзначається як позитивна новина відкриття з боку тимчасово окупованих територій, хоча і з певними обмеженнями, єдиного діючого в Луганській області КПВВ «Станиця Луганська».

Під час консультацій робочої групи з соціальних та економічних питань було розглянуто питання водопостачання, забезпечення мобільного зв’язку.

Учасники узгодили можливість здійснення візиту інспекторів МАГАТЕ для перевірки місць збереження ядерного матеріалу, поінформували представники України в ТКГ.

Українська сторона повідомила про можливість подовження терміну дії карток «Ощадбанк» для виплати пенсій, однак акцентувала увагу і на важливості скасування нещодавно запроваджених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області додаткових вимог для перетину лінії розмежування.

“Українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, утримуваних у зв’язку з конфліктом, відкриття КПВВ, суворого дотримання режиму припинення вогню та виконання рішень Паризького саміту”, - запевнили у делегації.

Наступне засідання ТКГ заплановане на 24 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-