Окупанти підтягнули «Гради» до лінії розмежування

Окупанти підтягнули «Гради» до лінії розмежування

Карта
Укрінформ
Збройні формування РФ у районі селища Нижня Кринка на Донеччині розташували шість реактивних систем залпового вогню «Град» на відстані до 10 км від лінії розмежування, що є значним порушенням лінії відведення, визначеної для цього виду озброєнь (35 км).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС з посиланням на інформацію Української сторони СЦКК.

«У зоні дій так званого 1-го армійського корпусу збройних формувань РФ в районі Нижня Кринка мініБПЛА Місії виявив 6 одиниць РСЗВ БМ-21 «Град», розміщених на відстані до 10 км від лінії розмежування, тобто зі значним порушенням лінії відведення, визначеної для даного виду озброєнь, що становить 35 км», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зоні дій так званого 2-го армійського корпусу збройних формувань РФ в районі Степового, так само за допомогою мінібезпілотника, було виявлено два траншеєкопачі: МДК-3 та ТМК-2, що свідчить про інженерне обладнання позицій безпосередньо біля лінії розмежування.

У пресслужбі повідомили, що представники збройних формувань РФ продовжували перешкоджати роботі патрулів Місії на окупованих територіях. Так, на блокпості біля Старомихайлівки члени збройних формувань РФ затримали патруль СММ на 20 хвилин, пославшись, нібито, на міркування безпеки. Водночас, за словами співробітників СММ, решта транспорту рухалася повз блокпост безперешкодно.

Крім того, БПЛА Місії під час виконання спостережних польотів піддавався впливу засобів радіоелектронної боротьби збройних формувань РФ в районі населеного пункту Гольмівський.

«Унаслідок цих перешкод СММ ОБСЄ не вдалося виявити та встановити дійсну кількість озброєння та бойової техніки збройних формувань РФ, які перебувають поза межами визначених районів та ліній відведення. Тому дані, наведені у звіті, не відображують справжніх масштабів розгортання бойової техніки збройних формувань РФ на захоплених ними територіях», – наголосили у пресслужбі.

Читайте також: Росія перекидає більше танків ближче до кордонів з Україною – Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 565 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 114 таких порушень на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-