Бойовики використовують безпілотники для атаки на українські позиції у зоні ООС

Бойовики використовують безпілотники для атаки на українські позиції у зоні ООС

Укрінформ
Упродовж останніх двох діб російські збройні формування активно використовували свої безпілотні літальні апарати (БПЛА) для атаки позицій українських військових на сході України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці української делегації для участі у Тристоронній контактній групі у Фейсбуці.

«Протягом останніх двох діб російські збройні формування активно використовували свої БПЛА для атаки позицій Збройних Сил України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що використовували окупанти БПЛА в районі населеного пункту Болотене, зокрема, один із них був збитий українськими підрозділами у безпосередній видимості патруля СММ ОБСЄ.

Також ще два в напрямках Саханка – Водяне та Пікузи – Гнутове. У всіх випадках ворожі безпілотники були споряджені боєприпасами типу ВОГ-17 (по два), які скидалися на позиції ЗС України.

Як наголошують в українській делегації, використання іноземних БПЛА категорично заборонено як Мінськими домовленостями, так і Додатковими заходами щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 р., які системно та грубо порушують окупаційні війська.

«Ми нагадуємо, що Збройні Сили України мають право вести вогонь у відповідь у випадку загрози життю та здоров’ю свого військового персоналу та мирних мешканців», - додали в українській делегації.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 6 листопада з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-