Окупанти перешкоджають безпілотникам місії ОБСЄ

Окупанти перешкоджають безпілотникам місії ОБСЄ

Укрінформ
Окупанти перешкоджають спостережним польотам безпілотних літальних апаратів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та не дозволяють патрулям СММ проїжджати до населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє пресслужба ООС у Фейсбуці.

"Протягом останніх двох діб безпілотні літальні апарати місії під час виконання спостережних польотів систематично піддавались впливу засобів радіоелектронної боротьби збройних формувань РФ в районі окупованих Новокиївка, Озарянівка, Огульчанськ та Гольмівський", - йдеться у повідомленні.

Також підкреслюється, що представники збройних формувань РФ продовжують перешкоджати роботі патрулів місії на окупованих територіях. Так, на блокпосту біля Старомихайлівки члени збройних формувань РФ зупинили патруль СММ, не дозволивши спостерігачам проїхати до населеного пункту. Так само був затриманий патруль СММ на блокпосту збройних формувань РФ поблизу ділянки розведення № 3 в районі Петрівське.

Крім того, українська сторона СЦКК, посилаючись на звіт місії ОБСЄ від 5 листопада, повідомляє про чергові факти порушень з боку збройних формувань РФ на окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Так, спостерігачі місії зафіксували 285 одиниць бронетанкового та артилерійського озброєння збройних формувань РФ, розміщених поза межами визначених районів відведення. Зокрема, у зоні дій так званого “2 армійського корпусу” збройних формувань РФ було виявлено 284 одиниці бойової техніки.

Також у межах житлової забудови Докучаєвська, у зоні дій так званого “1 армійського корпусу” збройних формувань РФ, виявлено зенітну установку ЗУ-23-2.

Читайте також: Військові РФ «глушать» безпілотники місії з відстані до 60 кілометрів - Україна в ОБСЄ

Водночас українська сторона СЦКК наголошує, що внаслідок вищезазначених перешкод місії ОБСЄ не вдалося виявити та встановити дійсну кількість озброєння та бойової техніки збройних формувань РФ, які перебувають поза межами визначених районів та ліній відведення. «Тому дані, наведені у звіті, не відображають справжніх масштабів злочинної діяльності збройних формувань РФ на захоплених ними територіях», - підкреслили в пресслужбі, долавши, що підрозділи Об’єднаних сил, як і раніше, перебувають на визначених рубежах та у встановлених районах.

Читайте також: З липня 2020 року окупанти понад 700 разів перешкоджали патрулям СММ ОБСЄ

Як повідомлялося, 27 жовтня збройні формування РФ пошкодили камеру спостереження СММ ОБСЄ, розташовану в населеному пункті Гранітне. Устаткування моніторингової місії було пошкоджене вибуховим пристроєм, скинутим з безпілотного літального апарату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-