Служба безпеки викрила командира ЗСУ, який шпигував на користь Росії

Служба безпеки викрила командира ЗСУ, який шпигував на користь Росії

Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України викрила полковника Збройних сил України - командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство Російської Федерації та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

В ході обшуку за місцем проживання військовослужбовця виявлені та вилучені жорсткі диски, флеш носії, мобільні термінали, ноутбук, на яких зберігається інформація військового характеру, у т.ч. з обмеженим доступом, а також документи та блокноти із записами таємних відомостей.

Читайте також: Киянин вербував найманців для участі у збройному конфлікті в Сирії

Розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 422 Кримінального кодексу України «Розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості», у рамках якого встановлено наявність у вказаного військовослужбовця ЗСУ контактів з діючими військовослужбовцями ЗС Російської Федерації та мешканцями ТОТ АР Крим.

Читайте також: Колишній СБУшник зізнався в убивстві чоловіка, який вербував його для вчинення терактів

Тривають подальші слідчі дії, в рамках яких перевіряється версія про збір ним вищезазначених відомостей за завданням спецслужб РФ. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, у червні прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно працівниці режимного секретного підрозділу поліції, яка розголосила дані, що становлять державну таємницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-