Окупанти минулої доби дев'ять разів зривали «тишу» на сході України

Окупанти минулої доби дев'ять разів зривали «тишу» на сході України

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська впродовж минулої доби 9 разів порушили режим припинення вогню у районі проведення операції Об'єднаних сил, втрат у лавах ЗСУ немає.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Збройні формування Російської Федерації продовжують обстрілювати позиції Збройних сил України з метою підтримання напруги та провокування вогню у відповідь. Протягом минулої доби, 4 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - йдеться у зведенні за добу.

Як зазначають у пресслужбі, біля Мар'їнки окупанти двічі відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм.

У напрямку Попасної зафіксовано обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

По позиціях ОС у напрямку Зайцевого окупаційні війська вели вогонь двічі, застосовуючи гранатомети різних систем, міномети калібру 120 мм, а також артилерію калібру 152 мм.

У районі Майорська окупанти здійснили два обстріли з гранатометів різних систем та мінометів калібру 82 мм.

Також двічі російські найманці вели вогонь неподалік Новотошківського, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Читайте також: Україна використовує безпілотники Bayraktar лише для захисту - Зеленський

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На збройні провокації противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили його припинити обстріли», - заявили у пресслужбі ОС.

За її інформацією, на 7 годину 5 листопада не зафіксовано порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та виконують завдання з відсічі та стримування збройної агресії РФ.

Як повідомлялося, 3 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 6 порушень російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Один український військовослужбовець дістав поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-