На Донеччині за рік відновили майже тисячу будинків, пошкоджених окупантами

На Донеччині за рік відновили майже тисячу будинків, пошкоджених окупантами

Укрінформ
У Донецькій області у 2021 році відновили 979 будинків, пошкоджених окупантами під час активних бойових дій.

Про на брифінгу в Краматорську повідомив голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко, передає кореспондент Укрінформу.

«У жовтні ми завершили заплановані роботи з відновлення приватного житла, пошкодженого під час активних бойових дій… В цьому році відновлення проводилося у два етапи – перший - з 1 квітня по 9 червня і другий - з 1 вересня по 1 листопада. Під час першого етапу роботи були проведені у 376 будинках, у другому етапі вдалося відновити 603 будинки. Загалом протягом року відповідно 979 будинків приватного житла проведено у прифронтовій зоні», - сказав очільник області.

Читайте також: Обстріл окупантами Трьохізбенки кваліфікували як теракт

Він нагадав, що програма з відновлення приватного житла у прифронтових населених пунктах Донеччини фінансується коштами з матеріального резерву області. Розміщення і харчування рятувальників ДСНС, які прибували з різних куточків України для проведення цих робіт, вирішувалося теж на обласному рівні та коштом коштів громад, де відновлювали житло.

Кириленко щиро подякував всім рятувальникам, які плідно працювали на лінії розмежування, відновлюючи пошкоджені будинки.

Читайте також: Окупанти обстріляли з артилерії село Гранітне – пошкоджені житлові будинки

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині вже не перший рік рятувальники з різних регіонів країни залучаються до проведення відновлювальних робіт житла, яке було пошкоджене в результаті бойових дій. На кожний етап прибували понад 100-150 рятувальників зі Львівщини, Рівненщини, Чернігівщини, Вінниччини, Кіровоградщини, Херсонщини та Івано-Франківщини.

На Донеччині від початку ведення бойових дій на територіях, підконтрольних українській владі, було зруйновано чи пошкоджено 13 922 житлові будинки. За участю гуманітарних організацій, Донецької ОДА, органів влади на місцях та при взаємодії з Державною службою з надзвичайних ситуацій відновлено понад 8,5 тис. житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-