Окупанти стріляли з мінометів біля Кримського та поблизу Луганського - з СПГ

Окупанти стріляли з мінометів біля Кримського та поблизу Луганського - з СПГ

Укрінформ
Російські окупаційні війська станом на 11.00 28 жовтня тричі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«З початку доби, 28 жовтня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що поблизу Луганського окупанти здійснили обстріл зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У напрямку Кримського ворог двічі відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм.

Протягом поточної доби втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає, повідомили в пресслужбі.

Читайте також: Окупанти обстріляли з артилерії Трьохізбенку, пошкоджені п'ять будинків

Як зазначається, українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити вогневу активність. Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними.

У преслужбі також відзначили, що криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна. Так, упродовж минулої доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 3 256 транспортних засобів, 3 629 осіб, з них 2 особи — на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявили 71 адміністративне правопорушення та розкрили 22 злочини.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію прослідували 264 особи, а на підконтрольну Україні територію прибула 61 особа.

Читайте також: Окупанти минулої доби 15 разів зривали «тишу» в зоні ООС

Крім того, піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували понад 4 гектари території, передали на знищення 104 вибухонебезпечні предмети та повністю відновили 3 пошкоджені будинки.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 27 жовтня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 15 порушень режиму припинення вогню, 3 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Унаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-