Окупанти заявили, що припиняють блокувати місію ОБСЄ в Донецьку - ЗМІ

Окупанти заявили, що припиняють блокувати місію ОБСЄ в Донецьку - ЗМІ

Укрінформ
Російська окупаційна адміністрація в Донецьку заявила, що припиняє блокування штаб-квартири СММ ОБСЄ в готелі Park Inn.

Про це учасникам блокування ввечері 23 жовтня оголосив так званий «мер» Донецька Олексій Кулемзін, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Як зазначається, відео цього виступу біля входу до готелю, де розміщується штаб-квартира СММ ОБСЄ, оприлюднили Телеграм-канали на окупованій території.

Представник окупаційної адміністрації заявив, що учасники пікету «зробили важливу справу», проте через спалах коронавірусу їм треба перейти у соцмережі.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Блокуванням спостерігачів Росія продовжує політику «засліплення» місії

«Лікарні переповнені. Ви тут перебуваєте на свіжому повітрі, дотримуєтесь маскового режиму, але до вас приєднується багато небайдужих громадян, і ризик поширення зростає. Я пропоную перемістити акцію у соцмережі та згорнути наметове містечко», - наводить видання слова Кулемзіна.

Він також заявив, що місія ОБСЄ почала «взаємодіяти» з бойовиками та «проводити спільні заходи». Однак, зауважує Радіо Свобода, жодних повідомлень від самої ОБСЄ про якусь взаємодію з російською окупаційною адміністрацією немає.

Читайте також: Спостерігачі місії ОБСЄ змогли залишити готель в окупованому Донецьку

Як повідомлялося, 13 жовтня військовослужбовці операції Об'єднаних сил у районі міста Золоте (підконтрольна Україні частина Луганської області) затримали члена НЗФ «ЛНР» Андрія Косяка. Це житель окупованого Алчевська, який отримав паспорт громадянина Російської Федерації. У так званій «ЛНР» стверджують, що Косяк був представником в Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК), входив до групи з розмінування.

Читайте також: Окупанти в Донецьку блокують місію ОБСЄ, щоб домогтися більшої лояльності – Гармаш

Після цього, з 15 жовтня, в окупованому Донецьку «пікетувальники» узяли в облогу готель Park Inn, у якому розташований офіс ОБСЄ. Вимога - відпустити Косяка. В результаті СММ ОБСЄ припинила роботу з міркувань безпеки.

Розблокувати роботу місії закликали голова ОБСЄ Анн Лінде та генеральна секретарка ОБСЄ Гельга Шмід.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-