Окупанти послабили блокаду місії ОБСЄ у Донецьку

Окупанти послабили блокаду місії ОБСЄ у Донецьку

Укрінформ
Російська окупаційна адміністрація у Донецьку послабила блокаду Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) у цьому місті.

Як передає Укрінформ, про зменшення перешкод у пересуванні спостерігачів ОБСЄ у Донецьку повідомила у своєму Твітері генеральна секретарка ОБСЄ Гельга Шмід.

"Я вітаю зменшення сьогодні перешкод свободі пересування СММ ОБСЄ у непідконтрольному уряду Донецьку", - заявила вона.

Наголошуючи на критичній важливості забезпечення вільного пересування для спостерігачів ОБСЄ, Шмід зазначила, що "усі перешкоджання у роботі СММ ОБСЄ мають бути зняті".

Читайте також: Окупанти вигнали спостерігачів ОБСЄ із залізничної станції біля кордону з РФ

Укрінформ звернувся до СММ ОБСЄ за роз’ясненням того, що означає це "зменшення перешкод" і чи має змогу СММ відправляти патрулі з Донецької моніторингової команди та Патрульного центру в цьому місті.

Як повідомлялося, 15 жовтня російська окупаційна адміністрація в Донецьку організувала перед готелем, де мешкають члени СММ ОБСЄ, "акцію протесту" з критикою щодо діяльності СММ, особливо щодо подій, які відбулися 13 жовтня на ділянці розведення в районі Золотого. Це зібрання перешкодило будь-якому пересуванню патрулів до та з приміщення.

Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 269 порушень «тиші» на сході України

17 жовтня бойовики російських збройних формувань також заблокували виїзд із патрульної бази СММ ОБСЄ в тимчасово окупованій Горлівці, а також заборонили спостерігачам залишати готель. Моніторам ОБСЄ було повідомлено, що вони зможуть покинути приміщення готелю лише після того, як буде звільнено затриманого ЗСУ бойовика у районі Золотого 13 жовтня. Місія відновила патрулювання зі своєї передової патрульної бази в Горлівці у другій половині дня 18 жовтня.

20 жовтня чинна голова ОБСЄ, глава МЗС Швеції Анн Лінде та генеральна секретарка ОБСЄ Гельга Шмід у спільній заяві закликали усунути перешкоди у свободі пересування місії ОБСЄ, які наявні у непідконтрольних уряду України районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-