Спостерігачів місії ОБСЄ досі блокують в окупованому Донецьку

Спостерігачів місії ОБСЄ досі блокують в окупованому Донецьку

Укрінформ
У тимчасово окупованому Донецьку продовжуються блокування готелю, де проживають спостерігачі СММ ОБСЄ, через що Місія не може відрядити патрулі із Донецького патрульного центру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 246/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 20 жовтня 2021 року.

"За спостереженнями Місії, масове зібрання перед готелем, у якому проживають члени СММ у непідконтрольному урядові Донецьку, тривало. 19 жовтня патрулі з готелю не виїжджали та не приїжджали до нього. Зібрання продовжилося і 20 жовтня", - йдеться у звіті.

Згідно з ним, упродовж 19 жовтня навколо готелю проходило масове зібрання за участі від 30 до 80 осіб (різних статі та віку). Спостерігачі знову "чули, що протестувальники вмикали на гучномовці гучну музику, а також бачили представників ЗМІ, які знімали на камеру заяви та промови, котрі робили учасники".

"Команда СММ знову зауважила, що деякі протестувальники спілкувалися за допомогою портативних радіостанцій та встановлювали дерев’яні палети на під’їзді до готелю, що могло перешкоджати доступу транспортних засобів до входу в готель", - зазначається у звіті.

Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 269 порушень «тиші» на сході України

Уранці 19 жовтня 3 члени Місії вийшли з готелю для проведення перевірки автомобілів на парковці готелю. Вісім учасників масового зібрання (чоловіки 20–29 та 30–39 років) у цивільному одязі пропустили членів СММ до автомобілів Місії приблизно через 5 хвилин. При цьому, деякі з чоловіків використовували свої мобільні пристрої для зйомки того, як члени СММ перевіряли автомобілі. Після перевірки члени Місії повернулися до готелю.

"У декількох випадках упродовж звітного періоду спостерігачі фіксували різні транспортні засоби, що блокували проїзд зі шлагбаумом до парковки позаду готелю, а також східний і західний входи готелю. Вони також зауважили присутність навколо готелю 2 членів збройних формувань", - повідомили в СММ.

Як повідомляв Укрінформ, чинна голова ОБСЄ, глава МЗС Швеції Анн Лінде та генеральна секретарка ОБСЄ Гельга Марія Шмід у середу у спільній заяві закликали усунути перешкоди у свободі пересування Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ), які тривають у непідконтрольних урядові України районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-