Голова ВР та керівники комітетів вшанували пам’ять загиблих захисників України

Голова ВР та керівники комітетів вшанували пам’ять загиблих захисників України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та керівники парламентських комітетів вшанували пам‘ять добровольців, волонтерів, медиків, військовослужбовців та представників силових структур, які загинули за територіальну цілісність і незалежність України.

Церемонія відбулася біля Стіни пам’яті Михайлівського Золотоверхого монастиря, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу привітати всіх із сьогоднішнім трисвяттям. У нас сьогодні відзначається День захисника і захисниці України. Вперше за історію України ми розширили поняття захисника незалежно від гендерного балансу. Друге свято – це Покрова Божої Матері. Дуже знаменно, що ми перебуваємо саме перед стінами Михайлівського собору. Третє – це свято українського козацтва, яке пов‘язано із захисниками України", – сказав Стефанчук.

Читайте також: Українські захисники й захисниці уособлюють героїзм та відвагу – Шмигаль

У заході також узяли участь керівники парламентських комітетів, зокрема Дмитро Лубінець (Комітет ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки), Андрій Клочко (Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування), Олександр Мережко (Комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва).

Політики поклали квіти до Стіни пам’яті полеглих.

Читайте також: Зеленський привітав захисників і захисниць України: Ви щодня здійснюєте подвиг

Територію навколо Михайлівського Златоверхого монастиря посилено охороняють. Допуск представників ЗМІ відбувається через рамки металодетектора за картками парламентської акредитації.

Як повідомляв Укрінформ, День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Його започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом як День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-