На лінії розмежування перехопили бойовий дрон російської армії - експерти СБУ

На лінії розмежування перехопили бойовий дрон російської армії - експерти СБУ

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила учасників незаконних збройних формувань так званих Л/ДНР на використанні російських безпілотних літальних апаратів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

У ході розслідування ідентифіковано ворожий безпілотник, який використовували для обстрілу позицій Збройних сил України.

Цей літальний апарат перехопили на лінії розмежування. Бойовики використовували його для ведення розвідки та коригування обстрілу позицій українських військових.

Читайте також: Окупанти скинули гранати з дронів біля Лебединського та Широкиного

За даними експертизи, перехоплений літальний апарат є бойовим безпілотником «Гранат-1», який виробляють на одному з підприємств воєнно-промислового комплексу РФ.

Наразі у межах кримінальних проваджень, розпочатих слідчими СБУ за: чч. 2, 3 ст. 258 (терористичний акт); чч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, триває розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності винних осіб.

Крім того, СБУ передала на експертизу ще 2 ворожі безпілотники, перехоплені на лінії розмежування.

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-