Після 10 днів у комі: у Львові важкопоранений боєць опритомнів та привітав побратимів

Після 10 днів у комі: у Львові важкопоранений боєць опритомнів та привітав побратимів

Відео
Укрінформ
У Львівському військовому госпіталі 28-річний український військовий Андрій Дячишин, який зазнав важких поранень на Донбасі, опритомнів і передає привіт побратимам. Бійця перевели з Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечнікова, де він 23 дні провів в реанімації, з них 10 – у комі.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила, передає Укрінформ.

«Коли надії немає зовсім - сталося диво руками нейрохірургів лікарні Мечникова. Наскрізне діаметральне кульове поранення головного мозку. Багатогодинна складна операція. Зараз Андрій дуже успішно продовжує реабілітацію у Львівському клінічному військово-медичному центрі. І знову сенсація – повна свідомість», - написали в повідомленні.

Андрій Дячишин, позивний «Морячок». Боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила. На війні – з 2014 року. Важке поранення у голову Андрій отримав 29 серпня 2021 року у населеному пункті Гірське Донецької області.

Як повідомляв генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова Сергій Риженко, військовий провів 23 дні в реанімації, 10 днів у комі. Андрій Дячишин був доправлений у лікарню на Мечникова у вкрай важкому стані — кома 2, ШВЛ, медикаментозна седація. Його одразу завезли в операційну та провели важку багатогодинну операцію.

Читайте також: Російські окупанти поранили в зоні ООС українського бійця

«Цей випадок доводить, що в лікарні Мечникова мають порятунок навіть ті важкопоранені бійці з наскрізними та діаметральними пораненнями, летальність серед яких за даними літератури становить 99%», - написав у коментарях під відео Риженко.

22 вересня Андрія Дячишина гелікоптером евакуювали до Львова на реабілітацію.

Фото: Повернись живим

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-