На сході України за час окупації загинули майже 14 тисяч осіб

На сході України за час окупації загинули майже 14 тисяч осіб

Укрінформ
Окупація РФ частини територій нашої країни призводить до системних порушень прав людини, і за 8 років цієї окупації на сході України загинули майже 14 тисяч українців.

Про це у Фейсбуці поінформувала після участі у засіданні Генасамблеї Асоціації Омбудсманів Середземномор’я Уповноважений Верховної Ради України із прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

“Через порушення права на життя та безпеку на сході України загинуло майже 14 тисяч громадян України, серед них 4 тисячі цивільних осіб, в тому числі 152 дитини. 34 тисячі поранені. Це продовжується кожного дня.”, - уточнила український омбудсман.

Читайте також: Окупанти звозять на передову зброю та боєприпаси – розвідка

Вона додала, що за політично та релігійно-вмотивованими звинуваченнями 121 громадянин України перебуває в ув’язненні в тимчасово окупованому Криму та Російській Федерації, зокрема 86 кримських татар. 71 особу вже засуджено на тривалі терміни.

Читайте також: Кількість цивільних жертв на сході України за шість місяців збільшилась наполовину – ООН

"У незаконному ув’язненні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебуває 296 громадян України, з них: 252 цивільні особи (у тому числі 4 волонтери), 44 військовослужбовці", - додала Денісова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-