Затриманому на Луганщині бойовику повідомили про підозру

Затриманому на Луганщині бойовику повідомили про підозру

Укрінформ
Учаснику незаконного збройного формування РФ, якого затримали 28 вересня у районі ООС у Луганській області, повідомили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Затриманому оголошено про підозру в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, житель Луганщини у 2016 році вступив до лав незаконного збройного формування «6-й окремий мотострілецький козачий полк ім. Платова» так званої «народної міліції «ЛНР». Підозрюваний брав активну участь у чиненні збройного спротиву Збройним силам України, ніс «службу» на бойових позиціях уздовж лінії зіткнення, спостерігав за переміщенням українських військових для ведення бойових дій із застосуванням вогнепальної зброї, військової техніки, артилерійського озброєння.

Його затримали 28 вересня поблизу позицій українських військовослужбовців у місті Попасна, що на Луганщині. Молодик був одягнутий у військову форму, мав вогнепальну зброю та магазин з набоями.

Читайте також: Окупанти знову зірвали моніторинг ОБСЄ на кордоні з Росією

Фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час досудового розслідування встановлюватимуться інші ймовірні факти протиправної діяльності молодика, спрямованої на зміну меж території та державного кордону України.

Як повідомлялося, пресслужба Об’єднаних сил раніше поінформувала, що 28 вересня бойовик “ЛНР” здався в полон українським військовим. Зазначалося, що це 23-річний “молодший сержант, “який проходив службу в тимчасово окупованій Кадіївці на посаді механіка-водія.

Фото: www.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-