Окупанти знову зірвали моніторинг ОБСЄ на кордоні з Росією

Окупанти знову зірвали моніторинг ОБСЄ на кордоні з Росією

Звіт
Укрінформ
Російські збройні формування обмежили свободу пересування місії ОБСЄ в пункті пропуску на кордоні з Росією в окупованій частині Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 227/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 28 вересня.

«Перебуваючи в пункті пропуску на кордоні біля н. п. Вознесенівка (кол. Червонопартизанськ; 65 км на південний схід від Луганська), команда СММ не зафіксувала пасажиро-транспортного потоку на в’їзд до України, тим часом з України виїхали 21 автомобіль (зокрема 7 із табличками «ЛНР») та 22 тентовані вантажівки (зокрема 21 із табличками «ЛНР»). Після прибуття спостерігачів на місце озброєний член збройних формувань сказав патрулю Місії залишити цей район», - йдеться у звіті.

Читайте також: ЄС закликає відкрити передові бази місії ОБСЄ біля кордону з Росією

Зазначається, що бойовики також заборонили патрулю СММ спостереження на залізничній станції «Червона Могила» у Вознесенівці: «Два озброєні члени збройних формувань сказали спостерігачам залишити цей район».

Як повідомляв Укрінформ, Росія відмовилася продовжити після 30 вересня мандат місії спостерігачів ОБСЄ у прикордонних пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк».

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-