Генконсул Німеччини відвідала «Станицю Луганську»

Генконсул Німеччини відвідала «Станицю Луганську»

Фото
Укрінформ
Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку Таня Байєр під час візиту до району операції Об’єднаних сил ознайомилася з функціонуванням контрольного пункту в’їзду-виїзду “Станиця Луганська”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Генштабу Збройних сил України у Фейсбуці.

“У рамках візиту представниця дипломатичного корпусу відвідала контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська”. Помічник командувача об’єднаних сил полковник Володимир Оленчук здійснив супровід гості та доповів про поточну безпекову ситуацію в регіоні. З інфраструктурою та функціонуванням контрольного пункту в’їзду-виїзду ознайомив ТВО начальника Луганського прикордонного загону полковник Богдан Ігнатюк”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Ігнатюк розповів, що КПВВ “Станиця Луганська” здійснює щоденний піший пропуск громадян між підконтрольною Україні територією та тимчасово окупованою територією Луганської області. За його словами, упродовж дня в середньому в обидві сторони проходять близько двох-трьох тисяч громадян.

Читайте також: Швейцарія передала 1,5 мільйона COVID-тестів для «Станиці Луганської»

Окрім цього, генконсул ФРН мала можливість спостерігати за завершальним етапом реконструкції КПВВ, відвідати нові павільйони дорожнього коридору, а також у супроводі представника Спільного центру з контролю та координації пройти мостом, що веде до тимчасово окупованої території України.

Читайте також: Із семи КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише у Станиці - штаб ООС

Байєр висловила сподівання, що незабаром збройна агресія РФ проти України закінчиться і “ми повернемося назад до мирного Донецька”.

Як повідомляв Укрінформ, уряд запустить безкоштовні автобуси для українців, які перетинають КПВВ в Донецькій, Луганській області та в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-