На сході України окупанти проводять масштабні навчання з цивільними та резервістами — розвідка

На сході України окупанти проводять масштабні навчання з цивільними та резервістами — розвідка

Укрінформ
Командування російських окупаційних військ проводить масштабні мобілізаційні командно-штабні навчання із залученням цивільних сил та резервістів на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

“Російське окупаційне командування на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях нарощує інтенсивність бойової підготовки у з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. На цьому тижні противник розпочав масштабні мобілізаційні командно-штабні навчання із залученням цивільних сил і засобів та призваних на збори резервістів”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, відповідно до плану бойової підготовки Південного військового округу ЗС РФ збори з резервістами у цьому році проводяться у два етапи: підготовчий (21-25 вересня) та заліковий (4-8 жовтня).

Водночас під керівництвом російських інструкторів проводяться інтенсивні заняття у артилерійських, танкових, мотострілецьких, розвідувальних та інженерно-саперних підрозділах з виконанням стрільб зі штатної зброї, водіння бойових машин та з розвідувально-диверсійної підготовки.

Читайте також: Загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну зберігається – Наєв

Як повідомляв Укрінформ, 10-15 вересня військовослужбовці Росії та Білорусі провели спільні стратегічні навчання "Захід-2021".

Практичні дії військ стартували одночасно на 9 російських полігонах і в акваторії Балтійського моря, а також на 5 полігонах у Білорусі. У навчаннях взяли участь близько 200 тис. військовослужбовців, більш як 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі понад 290 танків, більш як 240 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів. З них на території Білорусі залучено 12,8 тис. осіб, у тому числі до 2500 російських військовослужбовців, більш як 30 літаків і вертольотів, до 350 одиниць бойової техніки, в тому числі близько 140 танків, до 110 гармат, РСЗВ і мінометів.

Читайте також: Окупанти під час тренувань обстріляли село Іллірія і пошкодили храм – розвідка

Литва заявила, що розглядає російсько-білоруські навчання "Захід-2021" як демонстрацію готовності Росії до військового конфлікту проти держав або коаліції держав на західному стратегічному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-