«Начальника виправної колонії ЛНР» судитимуть за катування людей

«Начальника виправної колонії ЛНР» судитимуть за катування людей

Укрінформ
Так званого «начальника Слов’яносербської виправної колонії ЛНР» заочно судитимуть за катування засуджених на тимчасово окупованій території.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно «начальника Слов’яносербської виправної колонії №60 міністерства внутрішніх справ ЛНР». Його судитимуть заочно за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань та порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Читайте також: В ув'язненні в ОРДЛО перебувають 296 українцівДенісова

Слідство встановило, що у 2016 році житель Алчевська приєднався до «МВС ЛНР» окупаційної адміністрації РФ в Луганській області та обійняв посаду керівника колонії. У своїй діяльності він впроваджує насильницьку «державну» політику виконання покарань відповідно до псевдонормативно-правових актів так званої «ЛНР».

Обвинувачений віддає підлеглим накази вчиняти протиправні дії стосовно засуджених: застосувати фізичну силу, катувати, утримувати без надання медичної допомоги, примусово працювати за їжу. Один із наявних у матеріалах кримінального провадження фактів – систематичне катування засудженого у приміщенні спортзалу установи відбування покарань. Упродовж чотирьох років на виконання вказівок фігуранта громадянина України систематично підвішували за руки до стелі, жорстоко били, погрожували вбивством.

Читайте також: На сході України внаслідок війни зникли безвісти близько 700 людей

Обвинувачений перебуває у розшуку.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Офісу генерального прокурора, в окупованих Донецьку та Луганську існують понад 160 незаконних в'язниць, в яких утримують понад 3500 громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-