Ракетний щит, флот і реактивні снаряди: Таран розповів, на що підуть гроші оборонного бюджету

Ракетний щит, флот і реактивні снаряди: Таран розповів, на що підуть гроші оборонного бюджету

Укрінформ
Міністр оборони України Андрій Таран заявляє, що ініціатива Президента Володимира Зеленського про збільшення оборонного бюджету-2022 значно посилить обороноздатність України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони. 

«Ця ініціатива Президента України - Верховного головнокомандувача дасть можливість втілити важливі довгострокові програми у сфері оборони. Серед іншого, Міноборони отримає фінансування розвитку ракетного озброєння, Військово-морських сил Збройних сил України та нових наукових та дослідно-конструкторських робіт в сфері високих технологій», - заявив Таран.

За його словами, для потреб ВМС буде продовжено програму будівництва кораблів класу «корвет» та забезпечено постачання протикорабельного ракетного комплексу «Нептун», а також активізовано роботу над розробленням ракетного комплексу корабельного базування, крім того продовжиться модернізація фрегата «Гетьман Сагайдачний».

Читайте також: Рекордне фінансування на безпеку і оборону передбачене в проєкті бюджету-2022

Зазначається, що у 2022 році Міноборони отримає можливість вести роботу над створенням вітчизняного ракетного щита. Передусім йдеться про відновлення роботи над оперативно-тактичним комплексом «Сапсан».

На початок наступного року у міністерстві розраховують завершити роботу над створенням високоточної ракети «Вільха» з покращеними характеристиками для модернізованих систем залпового вогню «Смерч».

Крім того, планується прийняття на озброєння нового реактивного снаряду «Тайфун-1» до реактивної системи залпового вогню «Верба» та доведення реактивної системи залпового вогню проекту «Буревій» з використанням боєприпасу «Тайфун-2».

Також зазначається, що серед іншого буде збільшено фінансування наукових та дослідно-конструкторських розробок у сфері високих технологій, до яких будуть залучені науково-технічні центри Національної академії наук України та підприємства Державного космічного агентства України.

Читайте також: Оборонні видатки в проєкті бюджету-2022 становлять 5,95% ВВП

«Це тільки частина багатьох практичних кроків зі зміцнення обороноздатності нашої країни, реалізувати які дозволить ініціатива Президента про збільшення оборонного бюджету-2022. Контроль Президента за станом справ у секторі безпеки і оборони дає підстави розраховувати на значний прогрес у питанні розбудови воєнних спроможностей України», - заявив Таран.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Рада національної безпеки і оборони України проголосувала за збільшення оборонного бюджету країни у 2022 році з 5,93% до 5,95% від ВВП.

20 вересня Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони «Про пропозиції до проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-