Місія ОБСЄ виявила двісті одиниць техніки окупантів поза місцями зберігання

Місія ОБСЄ виявила двісті одиниць техніки окупантів поза місцями зберігання

Укрінформ
Російські окупаційні війська на тимчасово окупованій території в районі ООС розмістили 210 одиниць озброєння та військової техніки з порушенням лінії відведення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС з посиланням на звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 16 вересня.

«Патрулями СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 210 одиниць озброєння та військової техніки, яка розміщена з порушенням лінії відведення, у зоні якої згідно з пунктом 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонено», - йдеться в повідомленні.

Так, зазначається, що на полігоні, який розташований поблизу населеного пункту Тернове (57 км східніше Донецька), виявлено 44 бойових броньованих машин та 7 самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика”. Неподалік населеного пункту Покровка (36 км східніше Донецька) виявлено 13 бойових броньованих машин та 3 реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”. На полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ (62 км південніше Луганська) виявлено 49 бойових броньованих машин, 13 танків (невстановленого типу), 11 буксированих та 8 самохідних гаубиць (невстановленого типу), 1 зенітний ракетний комплекс (невстановленого типу). Неподалік населеного пункту Тернове (57 км східніше Донецька) виявлено 9 танків Т-72, 2 зенітно-ракетних комплекси 9К35 “Стріла-10”.

Читайте також: Окупанти минулої доби вісім разів зривали «тишу» в зоні ООС

Крім того, за даними місії ОБСЄ, поблизу населеного пункту Покровка (36 км східніше Донецька) розміщено 31 танк Т-72, 7 буксированих гаубиць Д-30А “Жаба” калібру 122-міліметри, 2 протитанкові гармати МТ-12 “Рапіра” та 3 міномети 2Б9 “Волошка”. Неподалік населеного пункту Міусинськ (62 км на південний захід від Луганська) виявлено 6 реактивних систем залпового вогню (невстановленого типу). Також поблизу населеного пункту Лобачеве (13 км східніше Луганська) виявлено1 бойову броньовану машину, ймовірно БМП.

В пресслужбі вкотре наголосили, що підрозділи Збройних сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках зустрічі Тристоронньої контактної групи.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронньої контактній групі Мікко Кіннунен заявив, що протягом перших двох тижнів вересня на сході України фіксувалося в середньому 273 порушення режиму припинення вогню за день - на 30% більше, ніж у серпні. Місія України при ОБСЄ заявляла, що з початку вересня російські окупаційні сили вчинили 85 збройних провокацій на сході України, внаслідок чого загинули четверо українських військовослужбовців, ще 36 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-