Кількість порушень «тиші» на сході України у вересні зросла на 30% - ОБСЄ

Кількість порушень «тиші» на сході України у вересні зросла на 30% - ОБСЄ

Укрінформ
Протягом перших двох тижнів вересня на сході України фіксувалося в середньому 273 порушення режиму припинення вогню за день - на 30% більше, ніж у серпні.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив Спеціальний представник Чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронньої контактній групі Мікко Кіннунен.

"Ситуація у сфері безпеки вздовж лінії зіткнення залишається нестабільною: протягом перших двох тижнів вересня 2021 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомляла в середньому про 273 порушення режиму припинення вогню на день, що приблизно на 30% більше, ніж у серпні", - заявив Кіннунен.

Читайте також: Під час обстрілу Щастя поранений міський голова, його прооперували - джерело

Він також висловив особливий жаль із приводу зростання кількості жертв серед цивільного населення: "Це 11 осіб у серпні, що є найбільшою кількістю жертв серед цивільного населення за місяць з моменту набуття чинності угодою про посилення режиму припинення вогню, досягнутою в липні 2020 року".

Читайте також: Окупанти обстріляли селище Тарамчук - пошкоджені будинки, немає електрики

Як повідомляв Укрінформ, місія України при ОБСЄ заявляла, що з початку вересня російські окупаційні сили вчинили 85 збройних провокацій на сході України, внаслідок чого загинули четверо українських військовослужбовців, ще 36 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-