У Запоріжжі попрощалися з розвідником, який загинув на сході України

У Запоріжжі попрощалися з розвідником, який загинув на сході України

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на Алеї Захисників провели в останню путь бійця-розвідника ЗСУ Дениса Германа, який загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новогнатівка Донецької області 11 вересня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми виконуємо специфічні завдання. Все це сталося в результаті артобстрілу зі сторони незаконних збройних формувань. Обстріл відбувся вночі. В такій ситуації, попри те, що наш особовий склад дуже добре навчений, втрати дуже вірогідні. Як сказали медики, шансів вижити в нього не було, помер одразу на місці”, - сказав заступник командира військової частини А1035 з морально-психологічного забезпечення, підполковник Едуард Коровник.

Грамоту пошани та скорботи батькам загиблого бійця вручив начальник розвідувального управління оперативного командування “Схід”, полковник Тарас Комарницький.

Читайте також: Місії ОБСЄ передали ноту про обстріли, в яких загинули чотири та поранені 13 українських бійців

“На жаль війна триває і вона забирає найкращих синів та дочок України. Денис був один з них. Він був справжнім сином України, справжнім солдатом своєї держави. Він віддав найцінніше що є у людини - своє життя. Твоя жертва, Денисе, не буде марною. Ми виконаємо справу до кінця”, - сказав полковник та передав грамоту матері бійця.

У Запоріжжі попрощалися з розвідником, який загинув під час артобстрілу / Фото: Дмитро Смольєнко

У пам’ять про загиблого військовослужбовця та військовослужбовців ЗСУ, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, було оголошено хвилину мовчання. Молебень відслужив священник-капелан Діонісій.

Після прощання похоронна процесія відправилась до Одеси, де відбудеться кремація.

Читайте також: Окупанти за добу 12 разів обстрілювали позиції ООС, загинув український боєць

Військовослужбовець військової частини А1035 солдат Денис Сергійович Герман загинув 11 вересня під час виконання бойового завдання о 3:15 ночі в районі населеного пункту Новогнатівка Донецької області.

Денис Герман народився 29 вересня 1989 року в Запоріжжі, навчався у загальноосвітній школі №91, закінчив КПУ, набув вищу освіту за спеціальністю “правознавство” та здобув кваліфікацію магістра права.

У жовтні 2019 року проходив військову службу за контрактом у 74-му окремому розвідувальному батальйоні на посаді навідника. Через свою любов до тварин мав позивний “Ёжик”.

У Дениса залишилися батько, мати та сестра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-