Естонські та українські парламентарії відвідали зону ООС

Естонські та українські парламентарії відвідали зону ООС

Фото
Укрінформ
Спільна делегація парламентаріїв Естонської Республіки та України відвідала район проведення операції Об’єднаних сил.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС.

“До складу делегації увійшли голова комітету закордонних справ парламенту Естонської Республіки Марк Міхкельсен, голова парламентської групи Естонія – Україна парламенту Естонської Республіки Маті Райдма, член Парламентської асамблеї Ради Європи Райво Тамм, депутати Верховної Ради України Марія Іонова, Іванна Климпуш-Цинцадзе та Ірина Геращенко”, - ідеться в повідомленні.

У Маріуполі делегація зустрілась із начальником штабу – першим заступником командувача Об'єднаних сил генерал-майором Едуардом Москальовим.

Делегація відвідала малий броньований артилерійський катер, що виконує завдання в Азовському морі. Під час виходу в море командир тактичної групи “Маріуполь” Об’єднаних сил капітан першого рангу Роман Гончаренко ознайомив делегацію з безпековою ситуацією в акваторії Азовського моря.

Читайте також: У зоні ООС окупанти п'ять разів зривали «тишу» - стріляли з гранатометів і кулеметів

Також естонські та українські парламентарії спостерігали за тренуваннями українських військових, які проходили на морі.

Після цього спільна делегація побувала у Широкиному. Парламентарії пройшлися вулицями колишнього курортного селища, побачили руйнування, спричинені обстрілами російсько-окупаційних військ.

“Для нас, західних політиків і парламентаріїв, надзвичайно важливо отримувати інформацію про російську агресію з перших рук. Ми бачимо, як тримають оборону українські воїни. Вони діють професійно і сміливо. Всі українці мають гордитися своїми захисниками. Кожної хвилини ці військовослужбовці мужньо протистоять агресії Російської Федерації. Також важливо, що у співпраці з українськими депутатами ми можемо сприяти міцній міжнародній підтримці України в боротьбі за територіальну цілісність”, - заявив голова комітету закордонних справ парламенту Естонії.

Читайте також: У зоні ООС загинув військовий з Борисполя

Головними темами візиту стали питання, пов’язані із безпековою і гуманітарною ситуацією в районі ООС.

Як повідомляв Укрінформ, 25 серпня в зоні ООС зафіксували п'ять порушень ворогом режиму припинення вогню.

Фото: пресслужба ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-