Таран: Лише сучасне і боєздатне військо буде гарантом незалежності

Таран: Лише сучасне і боєздатне військо буде гарантом незалежності

Укрінформ
Міністр оборони Андрій Таран привітав українців із 30-ю річницею Незалежності України і наголосив, що лише сучасне та боєздатне військо буде гарантом незалежності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

“День 24 серпня 1991 року навіки закарбований у нашій історії. Тридцять років тому постала Держава Україна, яка стала втіленням споконвічного прагнення нашого народу бути господарем на своїй землі”, - наголосив міністр.

За його словами, українці пройшли складний шлях національного відродження і прагнули не поступатись демократичними свободами.

Таран зауважив, що у 2004 році Україна "навчила світ розуміти слово "Майдан". У 2013-му ми змусили декого вивчити незасвоєні уроки "Першого майдану". У 2014-му ми показали всім, і передусім Російській Федерації, що готові платити будь-яку ціну за свою незалежність".

Як заявив міністр оборони, "сьогодні наша свобода, на жаль, окроплена кров’ю Героїв". Він закликав згадати про героїв, які віддали життя за Україну.

За його словами, "у цій боротьбі народилась нова українська армія. Збройні сили України входять до числа найбоєздатніших у Європі. Це інститут, який має найбільшу довіру в українському суспільстві. Українське військо спроможне захистити країну на суші, у воді, в повітрі та кіберпросторі".

За словами Тарана, "пройдений шлях реформ в українській армії наближає нас до взаємосумісності та вступу в НАТО. ЗСУ вже почали набувати необхідних оперативних бойових спроможностей. Лише сучасне та боєздатне військо буде гарантом нашої Незалежності".

Читайте також: Рада проведе урочисте засідання з нагоди Дня Незалежності та позачергову сесію

За словами міністра, "сьогодні українська армія багато в чому задає ритм життя країни. Військові не на словах показують як треба любити Батьківщину. Тисячі героїв і героїнь, не шкодуючи себе, боронять Україну від агресора.

Попри труднощі та негаразди, які трапляються на шляху, українці будують сьогодення та майбутнє України. Віримо, Україна стане єдиною у своїх міжнародно визнаних кордонах. Минуть політичні катаклізми, зростатиме економіка і основною турботою наших людей стане піклування про краще життя для прийдешніх поколінь.вірить, що Україна стане єдиною у своїх міжнародно визнаних кордонах, минуть політичні катаклізми і зростатиме економіка".

Читайте також: Зеленський: Україна відбулась і посідає гідне місце серед вільних, демократичних держав

Таран побажав усім добра та успіхів, а Україні — миру і процвітання.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня в межах відзначення 30-річчя Незалежності святкові заходи проходять по всій країні. Всі вони об’єднані гаслом "Ти у мене єдина".

Фото: Міністерство оборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-