РНБО схвалила Стратегічний оборонний бюлетень

РНБО схвалила Стратегічний оборонний бюлетень

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 20 серпня під головуванням Президента України Володимира Зеленського схвалила проєкт Стратегічного оборонного бюлетеня України.

Про це, як передає Укрінформ із посиланням на на Урядовому порталі повідомив Міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами, метою документа є визначення основних напрямів реалізації воєнної політики України, стратегічних цілей розвитку сил оборони та очікуваних результатів їх досягнення з урахуванням актуальних воєнно-політичних загроз і викликів.

За словами Тарана, схвалений РНБО Стратегічний оборонний бюлетень України Міністерство оборони розробляло за результатами оборонного огляду за новою методикою: «плануванням на основі спроможностей». Це відповідає сучасним підходам, притаманним державам-членам НАТО.

«Реалізація заходів, зазначених у Стратегічному оборонному бюлетені, дозволить нам продовжити оборонну реформу в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України. Буде забезпечено цілеспрямований та взаємоузгоджений розвиток спроможностей сил оборони в рамках реалізації воєнної політики України відповідно до принципів і стандартів НАТО. Бюлетень визначає перспективну модель Збройних Сил України та інших складових сил оборони, вимоги до перспективної структури, складу, основних спроможностей та інших ключових кількісних та якісних показників сил оборони, які базуються на Місії і Візії сил оборони зразка 2030 року», — сказав Таран.

Читайте також: РНБО взялася за якість охорони здоров’я: що планується

Стратегічним оборонним бюлетенем, зокрема, передбачається, що воєнна політика України буде реалізуватися, за такими основними напрямами, як забезпечення відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаного державного кордону та запобігання воєнним конфліктам з будь-якими іноземними державами.

Як повідомлялося, на РНБО також було ухвалено рішення про надання з Державного бюджету цього року додатково 3,3 млрд грн на розвиток програми ракетного озброєння України, а також 960 мільйонів грн для Військово-морських сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-