Лікарка назвала можливу причину отруєння дітей на Львівщині

Лікарка назвала можливу причину отруєння дітей на Львівщині

Укрінформ
Імовірно, причиною отруєння 17 дітей у спортивно-оздоровчому комплексі на Львівщині міг бути не до кінця приготований плов з куркою. У таборі перед обідом вимкнули електропостачання.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила завідуюча інфекційним відділенням Самбірської центральної районної лікарні Світлана Іванюк.

«Причина захворювання швидше всього - це плов з куркою. Того дня виключили світло у таборі десь перед обідом, і плов був недостатньо проварений», - сказала інфекціоніст.

Вона зазначила, що діти в цьому спортивно-оздоровчому комплексі у Хиріві перебували вже два тижні. Їх харчування «було тільки місцеве».

Читайте також: На Прикарпатті весілля закінчилося отруєнням вісьмох дорослих і трьох дітей

«На сніданок діти тоді їли творог зі сметаною, а на обід їли суп з вермішелі та салат був овочевий з огірків, помідорів та перцю. Ще був отой плов – рис з куркою. І виключили світло і, мабуть, воно було недоварене до кінця, і тому пішло таке отруєння», - пояснила Іванюк.

За фактом отруєння 17 дітей у спортивно-оздоровчому комплексі «Layar Palace» поліція відкрила кримінальне провадження.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині з підозрою на харчову токсикоінфекцію госпіталізували дітей, які відпочивали у спортивно-оздоровчому комплексі «Layar Palace» у місті Хирів Самбірського району. Із них троє потрапили до лікарні у важкому стані. Ці діти віком з 8 до 16 років приїхали з Кривого Рогу та Києва.

Читайте також: Отруєння в таборі «Таємниці Карпат»: усіх 17 дітей виписали з лікарні

На ранок 18 серпня лікарям вдалося стабілізувати стан хворих дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-