Українські військові завершили курси гірської підготовки в Грузії

Українські військові завершили курси гірської підготовки в Грузії

Укрінформ
У Сачхерській школі гірської підготовки імені полковника Бесика Кутателадзе (Грузія) завершилися літні проміжні та базові курси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новости-Грузия.

Літній проміжний курс тривав чотири тижні. У ньому взяли участь 17 грузинських, українських та чеських військовослужбовців.

У базовому курсі брали участь 37 курсантів Національної академії оборони Грузії імені Давида Агмашенебелі. Їхня підготовка тривала упродовж трьох тижнів.

Читайте також: У Бердянську відкрили пункт базування дивізіону Морської охорони

Військові проходили гірничотехнічну підготовку, правила вибору і використання гірського обладнання, правила безпеки, необхідні при переміщенні по гірській місцевості, а також організацію порятунку та евакуації постраждалих при переміщенні в горах.

Після закінчення курсів на території школи пройшла офіційна церемонія випуску. Командир училища, віцеполковник Іване Цхададзе привітав випускників з успішним завершенням гірського училища. Їм були вручені сертифікати про проходження курсів, а тим, хто відзначився - також значки та подарунки.

Читайте також: Грузія вперше прийме багатонаціональні військові навчання Maple Arch

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня у Грузії завершилися військові навчання Agile Spirit - 2021, в яких брали участь українські морські піхотинці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-