Вбивство українців у колонії ОРДО розглянуть на засіданні ТКГ

Вбивство українців у колонії ОРДО розглянуть на засіданні ТКГ

Укрінформ
Вбивство трьох громадян України в колонії на непідконтрольній уряду частині Донецької області буде розглянуто на найближчому засіданні Тристоронньої контактної групи.

Про це в коментарі телеканалу "Дом" повідомила представниця окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) української делегації в ТКГ Тетяна Іванова, передає Укрінформ.

"Це велика трагедія, це громадяни України. І навіть якщо людина скоїла злочин, це не означає, що вона позбавлена або уражена у всіх інших цивільних правах. Крім того, що вона позбавлена волі. І за цих людей слід боротися теж", — сказала Іванова, наголосивши, що процес передання засуджених з ОРДЛО на підконтрольну Україні територію заблокований окупаційною владою.

При цьому вона не виключила, що це питання буде обговорюватися на найближчому засіданні підгруп ТКГ, яке заплановане на 25 серпня.

Читайте також: Денісова просить Червоний Хрест перевірити обставини вбивства трьох українців у колонії в ОРДЛО

"Тому, якщо є можливість зараз звернутися до родичів людей, які там відбувають покарання, я дуже прошу, щоб вони перевірили цю інформацію — чи дійсно їхні рідні не хочуть відбувати покарання на підконтрольній території. Оскільки я знаю, що дуже багато випадків, коли ця інформація є неправдивою... І я прошу родичів: якщо ви знаєте про те, що ця інформація є неправдивою, зверніться до Координаційного центру, до СБУ для того, щоб ваших родичів включили в списки на обмін. Це може зберегти їм життя", — наголосила представниця української делегації в ТКГ.

Вона також висловила сподівання, що найближчим часом буде розблоковано процес обміну утримуваними особами.

Як повідомлялося, 9 серпня уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що в Кіровській виправній колонії №33, розташованій в місті Хрестівка (колишнє Кіровське) на непідконтрольній Україні частині Донецької області, були вбиті троє громадян України.

За даними омбудсмена, зараз переведення з колоній в ОРДЛО на підконтрольну територію очікують 450 громадян України, серед них 70 засуджені на довічні терміни. Однак окупаційна влада заблокувала цей процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-