Прифронтове селище під Мар'їнкою майже місяць прожило без світла через обстріл

Прифронтове селище під Мар'їнкою майже місяць прожило без світла через обстріл

Фото
Укрінформ
На підконтрольній уряду України території в населеному пункті Тарамчук вдалося відновити систему електропостачання, яке було відсутнє з 13 липня після обстрілів окупантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці штаб ООС з посиланням на українську сторону СЦКК.

"Завдяки взаємодії Української сторони СЦКК з патрулями СММ ОБСЄ, Командуванням об’єднаних сил та представниками цивільно-військового співробітництва аварійно-відновлювальні роботи проведені з дотриманням наданих гарантій безпеки та контролю режиму припинення вогню. Робочою бригадою здійснена заміна трансформатора, встановлені дві опори та відновлено 90 метрів ліній електромереж. Постачання електроенергії для мешканців Тарамчука відновлено", - йдеться у повідомленні.

У штабі ООС нагадали, що 13 липня 2021 року, внаслідок обстрілів окупантами забороненими Мінськими домовленостями артилерійськими системами, були пошкоджені лінії електромереж та трансформаторна підстанція. 170 будинків населеного пункту залишились без електропостачання.

Виконання ремонтно-відновлювальних робіт було можливе тільки після надання гарантій безпеки, які Збройні Сили України надали відразу після отримання заявки від підприємства АТ "ДТЕК Донецькі електромережі" 14 липня 2021 року. Проте російсько-окупаційні війська надали такі гарантії лише 4 серпня.

Читайте також: У Пісках загинув військовий, ще один поранений: найманці РФ запустили керовану ракету

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня 2021 року у проміжок часу з 07:40 до 08:25 найманці зі сторони окупованого населеного пункту Сигнальне здійснили прицільний обстріл населеного пункту Тарамчук Донецької області, застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм. Всього окупанти випустили понад 30 снарядів, внаслідок чого пошкоджено цивільні будинки та трансформаторна підстанція, що призвело до знеструмлення вулиць Яблуневої та Широкої. На щастя, ніхто з цивільних мешканців не постраждав.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-