Окупанти з артилерії обстріляли селище Тарамчук

Окупанти з артилерії обстріляли селище Тарамчук

Фото
Укрінформ
Російські окупаційні війська здійснили обстріл мирного населеного пункту поблизу лінії розмежування Тарамчук із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС з посиланням на інформацію Української сторона СЦКК.

«13 липня 2021 року у проміжок часу з 07:40 до 08:25 найманці зі сторони окупованого населеного пункту Сигнальне здійснили прицільний обстріл населеного пункту Тарамчук Донецької області, застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм. Всього окупантами було випущено понад 30 снарядів, внаслідок чого пошкоджено цивільні будинки та трансформаторна підстанція, що призвело до знеструмлення вулиць Яблуневої та Широкої. На щастя, ніхто з цивільних мешканців не постраждав», - йдеться в повідомленні.

Окупанти з артилерії обстріляли селище Тарамчук / Фото: Операція об'єднаних сил

Як зазначається, окупанти свідомо вдаються до провокативних обстрілів, збільшуючи кількість порушень із застосуванням забороненого озброєння. При цьому найманці прикриваються черговим кремлівським наративом про «захист русскіх людей» та, буцімто, «веденням вогню у відповідь», що підтверджує безпосередній зв'язок дій окупантів з їх московськими кураторами та служить черговим доказом планового характеру провокацій проросійських злочинців.

В пресслужбі наголосили, що ЗСУ суворо дотримуються режиму припинення вогню. Всі вказані порушення зафіксовані та задокументовані українською стороною СЦКК та передані до СММ ОБСЄ і органів досудового розслідування України.

Читайте також: Окупанти від початку доби п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 12 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-