У Румунії завершилися багатонаціональні навчання «Дайв – 2021»

У Румунії завершилися багатонаціональні навчання «Дайв – 2021»

Фото
Укрінформ
У Румунії відбулася церемонія закриття багатонаціонального протимінного навчання «Дайв – 2021» за участі українських військових водолазів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє командування ВМС ЗСУ у Фейсбуці.

«6 серпня у місті Констанца, Румунія, за участі представників 6 країн відбулася церемонія закриття багатонаціонального протимінного навчання «Дайв–2021», яке проводилося з метою підвищення рівня взаємосумісності між підрозділами держав-учасниць та партнерів Північноатлантичного альянсу у питаннях водолазних та протимінних підводних дій», - ідеться у повідомленні.

Як зазначило керівництво навчання, цього року воно було наймасштабнішим, адже вперше в ньому взяли участь 6 країн із загальною численністю особового складу близько 400 військовослужбовців. У заходах підготовки були задіяні мінний загороджувач “Віце-адмірал Костянтин Балеску”, гідрографічне судно “Александру Катанеану”, швидкісне водолазне судно “Venus” Морських сил Румунії та пошуково-рятувальне судно Військово-Морських сил ЗСУ “Олександр Охрименко”. Також у навчанні брав участь румунський вертоліт Medivac.

“Українські військові успішно впорались з поставленими завданнями та були високо оцінені з боку іноземних партнерів. Але ми не зупиняємося на досягнутому і попереду у нас ще багато роботи щодо розвитку водолазного компоненту національного флоту», – зазначив начальник пошуково-рятувальної служби командування ВМС ЗСУ капітан 1 рангу Олексій Нестеров.

Керівник багатонаціонального навчання «Дайв-2021» капітан 1 рангу Андріан Антіца наголосив, що надалі навчання будуть планувати за безпосередньої участі української складової.

У Румунії завершилися багатонаціональні навчання «Дайв – 2021» / Фото: ВМС ЗС України

Читайте також: У Грузії завершилися навчання Agile Spirit за участю українських морських піхотинців

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня в Румунії стартували багатонаціональні протимінні навчання «Дайв–2021». Протягом тижня учасники в складі спільної багатонаціональної тактичної групи обмінювались досвідом з пошуку, виявлення і знешкодження вибухово-небезпечних предметів, проведення підводно-технічних, суднопідйомних та пошуково-рятувальних робіт у визначених районах Чорного моря на схід від порту Констанца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-