Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 52 порушення «тиші» на сході України

Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 52 порушення «тиші» на сході України

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 44 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 8 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 181/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 5 серпня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 44 порушення режиму припинення вогню, зокрема 8 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася в районі на північний захід від н. п. Старопетрівське (непідконтрольний урядові, 35 км на північний схід від Донецька). За оцінкою СММ, ці порушення були частиною навчань із бойовою стрільбою, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року, згідно з яким проводити навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонено.

За попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 121 порушення режиму припинення вогню.

Читайте також: За добу на сході України зафіксували 124 порушення «тиші» – ОБСЄ

"У Луганській області Місія зафіксувала 8 порушень режиму припинення вогню в районі на захід від н. п. Кадіївка (кол. Стаханов; непідконтрольний урядові, 50 км на захід від Луганська)", - зазначається у звіті.

За попередній звітний період у Луганській області зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

Як відомо, загалом після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до кінця звітного періоду Місія зафіксувала майже 48 тис. порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-