У Мар’їнці відзначили сьому річницю звільнення від російської окупації

У Мар’їнці відзначили сьому річницю звільнення від російської окупації

Фото
Укрінформ
У прифронтовому місті Мар’їнка на Донеччині 5 серпня урочисто відзначили сьому річницю звільнення від російської окупації.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Мар'їнська міська військово-цивільна адміністрація. 

«Сьогодні у Мар’їнці відзначили сьому річницю звільнення міста від російської окупації. На початку урочистого заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку воїнам, що загинули при виконанні бойового завдання під час оборони міста Мар’їнка, присутні вшанували пам’ять загиблих захисників», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захід продовжився в глядацькій залі Мар’їнського Будинку культури. Присутніх мешканців, гостей міста та військовослужбовців зі святом привітали заступник Командувача об'єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін та інші посадовці.

Читайте також: У Красногорівці відзначають сьому річницю звільнення від російської окупації

Військовослужбовці 28 механізованої бригади імені Лицарів зимового походу були нагороджені Подяками Донецької ВЦА, відзнаками штабу ООС та іншими нагородами за особливу відвагу, мужність та героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Далі присутні мали можливість переглянути вокальні та хореографічні номери, підготовлені творчими талантами Мар’їнської громади.

У Мар’їнці урочисто відзначили 7-му річницю звільнення від російської окупації / Фото: Мар'їнська міська військово-цивільна адміністрація

Як повідомлялося, влітку 2014 року сили Сектору «Б» почали планомірно брати під контроль донецькі передмістя, створюючи плацдарми для подальшого наступу. Вранці 4 серпня батальйони «Азов» та «Шахтарськ» отримали наказ вибити ворога з Мар’їнки. Добровольців підтримала бронетехнікою 51-ша механізована бригада. Сили АТО спробували розсікти укріплений район бойовиків на дві частини, однак зіштовхнулися із запеклим опором. Не з першої спроби, але центральні позиції терористів вдалося взяти. Після того українські бійці почали зачистку Мар’їнки у східному та західному напрямках. Розуміючи, що місто не втримати, бойовики «ДНР» розпочали обстріл Мар’їнки з мінометів, гранатометів, гаубиць та установок «Град». Тим не менше, сили АТО виконали поставлене завдання і повернули в Мар’їнку мир і законну владу. Сили АТО, залучені до звільнення: БПСМОП «Азов», БПСМОП «Шахтарськ», 51-ша ОМБр.

5 серпня 2014 року місто Мар’їнка повернулось під контроль української влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-