Україна передала ОБСЄ докази обстрілу окупантами селища Нью-Йорк на Донеччині

Україна передала ОБСЄ докази обстрілу окупантами селища Нью-Йорк на Донеччині

Фото
Укрінформ
Російські окупаційні війська обстріляли населений пункт Нью-Йорк із застосуванням забороненої ствольної артилерії 122 мм та мінометів калібру 120 мм. Внаслідок обстрілів пошкоджені будинки мирних мешканців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Кремлівські найманці продовжують здійснювати обстріли населених пунктів із застосуванням заборонених видів озброєння. Так, 15 липня у проміжок часу з 21.10 по 21.40 окупантами здійснений обстріл населеного пункту Нью-Йорк із застосуванням заборонених п. 2 доповнення до Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12.02.2015 видів озброєння, а саме ствольної артилерії 122 мм (23 снаряди) та мінометів калібру 120 мм (10 мін). Вогонь вівся з тимчасово окупованої Залізної Балки», - йдеться в повідомленні.

Наслідки обстрілу населених пунктів із застосуванням заборонених видів озброєння / Фото: Операція об'єднаних сил

Зазначається, що внаслідок обстрілу завдано матеріальних збитків мирним мешканцям, які проживають на вулиці Квіткова, будинки 108, 110, 112, 114. Пошкоджено покрівлі будинків, вікна, двері та паркани.

Читайте також: Окупанти минулої доби вісім разів зривали «тишу» у зоні ООС

В штабі наголосили, що такі дії збройних формувань Російської Федерації несуть пряму загрозу життю та здоров'ю мирного населення, а також свідчать про прагнення кремлівських найманців до подальшого загострення ситуації по всій лінії розмежування.

Всі вказані порушення зафіксовані та задокументовані українською стороною СЦКК, передані до СММ ОБСЄ та органів досудового розслідування України й стануть черговим свідоцтвом злочинів окупантів на українській землі.

Читайте також: За рік «перемир’я» Україна втратила 45 воїнів, 145 зазнали поранень

Випадок розслідує прокуратура.

“За процесуального керівництва Бахмутської окружної прокуратури Донецької області розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)”, - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

“За процесуального керівництва Бахмутської окружної прокуратури Донецької області розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, від початку поточної доби, 16-го липня, станом на 12 годину обліковане 1 порушення режиму припинення вогню. На світанку у Луганській області зафіксований проліт з перетином лінії розмежування ворожого безпілотного літального апарату типу “Орлан-10».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-