Місія ОБСЄ зафіксувала майже 130 порушень «тиші» на сході України

Місія ОБСЄ зафіксувала майже 130 порушень «тиші» на сході України

Укрінформ
СММ ОБСЄ упродовж минулої доби зафіксувала 15 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 114 таких порушень на Луганщині.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №159/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 10 липня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 15 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 9 вибухів (3 вибухи в повітрі та 6 — невідомого походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районі на північ від н.п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

За попередній звітний період у цій області було зафіксовано 86 порушень режиму припинення вогню.

Читайте також: Окупанти на сході України активно застосовують 120-мм міномети та артилерію

"У Луганській області Місія зафіксувала 114 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 53 вибухи невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Більшість порушень сталася на північ від ділянки розведення в районі н.п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

За попередній звітний період на Луганщині зафіксовано 43 порушення режиму припинення вогню.

Читайте також: Стало відоме ім'я загиблого поблизу Золотого бійця ООС

Нагадаємо: із 21 березня по 6 червня СММ ОБСЄ зафіксувала близько 21 тис. порушень режиму припинення вогню на сході України, що майже втричі більше, ніж за відповідний звітний період з 1 січня по 20 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-