Представники НАТО ознайомилися зі структурою Сухопутних військ ЗСУ

Представники НАТО ознайомилися зі структурою Сухопутних військ ЗСУ

Фото
Укрінформ
Командувачі Сухопутних військ ЗСУ та НАТО провели масштабні переговори за участю 30 офіцерів та генералів Альянсу. Сторони визначили пріоритети для подальшого розвитку співпраці на коротку, середню та довгострокову перспективу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Командування Сухопутних військ ЗСУ.

«Командувач Сухопутних військ НАТО Роджер Клотіє та командувач Сухопутних військ ЗС України Олександр Сирський провели спільні штабні переговори між відомствами для підвищення взаємосумісності між військами. Окрім генерал-лейтенанта Роджера Клотіє до Сухопутних військ прибули понад 30 офіцерів та генералів Альянсу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під час чотириденного візиту представники НАТО працювали за напрямками у 9 групах (синдикатах), де детально ознайомилися зі структурою, завданнями та спроможностями структурних підрозділів Сухопутних військ, а також визначили пріоритети для подальшого розвитку співпраці на коротку, середню та довгострокову перспективу.

У пресслужбі нагадали, що в Сухопутних військах уже понад рік як впроваджена нова система управління відповідно до стандартів, прийнятих у державах-членах НАТО (J - структура).

Під час підведення підсумків штабних переговорів командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський зазначив: «Заслухавши голів синдикатів, ми запропонували конкретні шляхи взаємодії, поглиблення нашої співпраці і, в цілому, ми бачимо нашу подальшу взаємодію за напрямками: посилення двостороннього співробітництва, організація стажування наших офіцерів в командуванні Сухопутних військ НАТО, взаємна участь у заходах оперативної підготовки, відпрацювання процедури обміну інформації між командуваннями, проведення практичних дій у ході навчань».

Читайте також: До Чорного моря прямує транспортно-десантний корабель ВМС США

Як зазначається, генерал-лейтенант Роджер Клотіє відвідав навчальні центри підготовки особового складу Сухопутних військ України, де мав можливість детально ознайомитися з порядком проведення занять із курсантами та особисто випробувати навчально-матеріальну базу.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня командувачі сухопутних військ ЗСУ і НАТО домовились про підвищення якості та інтенсивності підготовки українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-