ОБСЄ виявила за добу 162 порушення «тиші»

ОБСЄ виявила за добу 162 порушення «тиші»

Звіт
Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували протягом середи, 30 червня, 78 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 84 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №151/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 1 липня.

“У Донецькій області СММ зафіксувала 78 порушень режиму припинення вогню, зокрема 43 вибухи невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Як зазначається, більшість порушень сталися на захід від Горлівки (непідконтрольна урядові, 39 км на північний схід від Донецька) та північніше Широкиного (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

За попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 90 порушень "тиші".

Читайте також: Минулої доби окупанти п'ять разів обмежували пересування місії ОБСЄ

"У Луганській області Місія зафіксувала 84 порушення режиму припинення вогню, зокрема 36 вибухів (3 вибухи невизначеного походження та 33 вибухи від вихідного мінометного вогню)", - повідомили в СММ.

Спостерігачі вказують, що більшість порушень сталися південніше н. п. Західне (непідконтрольний урядові, 27 км на південний захід від Луганська). За оцінкою Місії, вони були частиною "навчань" із бойовою стрільбою поза зоною безпеки.

За попередній звітний період, нагадують у СММ, на Луганщині було зафіксовано 135 порушень режиму припинення вогню.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ виявили близько 100 протитанкових мін поблизу окупованої Веселогорівки

Як повідомляв Укрінформ, місія України в ОБСЄ продемонструвала країнам-учасницям факти застосування російськими окупаційними військами важкого озброєння, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-