В українській армії стартували командно-штабні тренування «Артерія — 2021»

В українській армії стартували командно-штабні тренування «Артерія — 2021»

Укрінформ
В Збройних силах України розпочався комплекс командно-штабних тренувань «Артерія — 2021», під час яких здійснюється апробація нової системи логістичного та медичного забезпечення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«23 червня 2021 року, під загальним керівництвом заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Віктора Бокія розпочався комплекс командно-штабних тренувань із всебічного забезпечення із залученням сил і засобів ЗС України, інших військових формувань і правоохоронних органів до практичних дій «Артерія — 2021», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у тренуваннях також беруть участь представники Державної спеціальної служби транспорту, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За інформацією Генштабу, під час тренувань на практиці випробовується нова система логістичного та медичного забезпечення, яка побудована на принципах, стандартах та підходах, що застосовується в Північноатлантичному Альянсі.

Читайте також: «Крилаті піхотинці» та артилерія: на півдні України пройшли військові навчання

Командно-штабні тренування проводитимуться на пунктах у визначених районах призначення.

Як повідомляв Укрінформ, з 28 червня до 10 липня відбудуться наймасштабніші за понад 20 років українсько-американські навчання «Сі Бриз-2021». 31 держава-учасниця візьме участь у навчаннях, під час яких загалом буде задіяно близько 30 кораблів, катерів та суден, до 30 літаків і вертольотів, до 3000 особового складу та 50 одиниць озброєння та військової техніки. З української сторони в них візьмуть участь 24 одиниці кораблів та катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-