Екскерівника компанії «Вода Донбасу» судитимуть за фінансування тероризму

Екскерівника компанії «Вода Донбасу» судитимуть за фінансування тероризму

Укрінформ
Колишнього генерального директора КП «Компанія «Вода Донбасу» заочно судитимуть за розтрату майна та фінансування тероризму.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в прокуратурі Донецької області.

Зазначається, що завершено спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього гендиректора КП «Компанія «Вода Донбасу», який обвинувачується у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем та фінансуванні тероризму (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 258-5 КК України).

У прокуратурі інформують, що у 2014 році фігурант, бувши виконувачем обов’язків генерального директора КП «Компанія «Вода Донбасу», з метою фінансування тероризму створив посаду радника та призначив на неї командира незаконного збройного формування «Легіон».

Попри те, що бойовик не виконував своїх службових обов’язків, керівник підприємства упродовж 2014-2016 років виплачував йому заробітну плату. Загальна сума виплачених коштів з фонду комунального підприємства перевищила 120 тис. грн.

Читайте також: На Харківщині затримали перевізників за фінансування тероризму

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті, максимальне покарання за вказаними статтями – до 8 років за ґратами, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Як уточнюється на сайті інтернет-газети «Жизнь», яка у 2014 році була газетою Донецької обласної ради, виконувачем обов’язків гендиректора КП «Компанія «Вода Донбасу» 16 червня 2014 року був призначений Олег Мокрий. Він обіймав цю посаду до жовтня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-