Підготовка офіцерів за процедурами НАТО почнеться вже восени - Таран

Підготовка офіцерів за процедурами НАТО почнеться вже восени - Таран

Фото, відео
Укрінформ
Офіцерів Збройних Сил України оперативного та стратегічного рівнів з нового навчального року готуватимуть за процедурами НАТО.

Про це міністр оборони Андрій Таран заявив у Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського під час випуску військових, повідомляє Укрінформ із посиланням на Міноборони.

“Задоволений анонсувати, що вже з вересня 2021 року підготовка офіцерів оперативного та стратегічного рівнів в Університеті відбуватиметься за оновленими освітніми програмами, розробленими з урахуванням натовських процедур планування та прийняття військових рішень”, - сказав глава МОУ.

Випуск у Національному університеті оборони України / Фото: Дмитро Стаховський, Укрінформ

За словами Тарана, міністерство впевнено рухається до досягнення чергового етапу оборонної реформи, у результаті якої ЗСУ володітимуть бойовими спроможностями відповідно до стандартів НАТО. Особливої актуальності це набуває після підтвердження на саміті Альянсу 14 червня перспектив членства України в НАТО.

18 червня у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського за участі Президента Володимира Зеленського, керівного складу Міністерства оборони та ЗСУ відбувся урочистий випуск 730 слухачів оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів підготовки.

Читайте також: Половина країн НАТО прихильно ставиться до надання Україні ПДЧ - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Андрій Таран, коментуючи підсумкове комюніке саміту Північноатлантичного альянсу, заявив, що Україна готова до швидшої інтеграції в безпекову архітектуру НАТО.

Фото на головній: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-