Окупанти обстріляли з вогнеметів Катеринівку

Окупанти обстріляли з вогнеметів Катеринівку

Фото
Укрінформ
Українська сторона 16 травня зафіксувала та верифікувала факти застосування збройними формуваннями РФ реактивного піхотного вогнемету, зокрема, окупантами було відкрито вогонь термобаричними боєприпасами в напрямку населеного пункту Катеринівка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ООС в Фейсбуці.

"Такий вид зброї дозволяє вести ефективний обстріл на дальність до 600 м, а у місці вибуху – заряд бойової частини підривається, формуючи вогняну хмару об’ємом 120 кубометрів. Такі вогнемети знаходяться на озброєнні російської армії та застосовувалися у ході першої і другої чеченських воєн, спецоперацій в Дагестані та Інгушетії, а тепер і в Україні. Цей випадок є ще одним черговим свідченням відкритого постачання РФ озброєння та військової техніки на територію ОРДЛО з метою ескалації конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про всі зафіксовані порушення Мінських домовленостей збройними формуваннями РФ Українська сторона СЦКК оперативно поінформувала СММ ОБСЄ.

Читайте також: Окупанти за добу 16 разів порушили «тишу», поранений український боєць

Як повідомлялося, станом на 7 годину ранку, 16 травня було зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Поблизу населеного пункту Новотошківське ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-