Окупанти й далі блокують рух через п'ять КПВВ на Сході

Окупанти й далі блокують рух через п'ять КПВВ на Сході

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська залишають повністю заблокованими дорожні коридори через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» та «Мар’їнка».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у тижневому звіті роботи КПВВ у районі проведення операції Об'єднаних сил, оприлюдненому на сайті Державної прикордонної служби.

«За розпорядженням командувача Об’єднаних сил на лінії розмежування всі КПВВ щоденно, з 8.00 до 16.00, відкриті для пропуску. Водночас фактичний пропуск здійснювався лише у двох з них. Російсько-окупаційні війська залишають повністю заблокованими дорожні коридори через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» та «Мар’їнка», - йдеться у звіті.

Читайте також: Парламентарії України, Польщі та Литви відвідали КПВВ «Гнутове»

Рух дорожнім коридором до контрольного пункту «Новотроїцьке» окупанти відкривають лише двічі на тиждень. При цьому російські найманці перешкоджають вільному переміщенню людей, суттєво обмежуючи пасажиропотік.

Так, через КПВВ прослідували 179 громадян та 24 транспортних засоби у бік тимчасово окупованої частини Донеччини, а 255 громадян та 44 транспортних засобів – у напрямку контрольованої території.

Щоденно пропускні операції здійснювалися лише в КПВВ «Станиця Луганська». Пасажиропотік там, порівняно з попереднім тижнем, збільшився на 10%. Загалом військовослужбовці Держприкордонслужби України оформили на тимчасово окуповану територію 6 581 особу, на контрольовану територію – 6 496 осіб.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія блокує прогрес на переговорах і вимагає визнання своїх маріонеток

Крім того, зазначено у звіті, проросійські бойовики не допустили на тимчасово окуповану територію України 22 громадянина. Прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Як повідомлялося, для подальшого запобігання поширенню COVID-19 уряд посилив умови в’їзду в Україну. Відтак, відповідно до наказу командувача Об’єднаних сил, в контрольних пунктах продовжено дію карантинних обмежень. Обов’язковою умовою залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції.

Без самоізоляції будуть пропускатися громадяни України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

Читайте також: Денісова сказала, скільки осіб в ОРДЛО вже з російськими паспортами

Громадяни України, які підлягають самоізоляції під час слідування на контрольовану територію, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатку вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування, окрім цього, необхідно мати й поліс страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-